Welkom

Welkom op de website van het Museum van Arnemuiden. Veel mensen denken bij een museum aan een saaie opstelling van schilderijen en andere objecten. Vaak is dat ook zo, maar niet in Arnemuiden. Daar leeft het museum! In het voormalig stadhuis van Arnemuiden vindt u een uitgebreide collectie Arnemuidse Streekdracht, archeologische vondsten, religieus erfgoed, maritiem erfgoed, zoutnering, een stiltekamer en de thematentoonstelling over het Arnemuidse brandweerkorps. Ook kunt u ’t Uusje van Eine bezoeken, een compleet ingericht huisje uit de jaren ’30. Proef de sfeer uit grootmoeders tijd. Een heuse ervaring is de 16e eeuwse kelder onder het huisje. En neem ook een kijkje op de zolder en ontdek de geschiedenis van de wijkverpleegsters die Arnemuiden gediend hebben. Natuurlijk zijn er ook veel andere dingen te bezichtigen. We hopen u op deze site een impressie te geven van ons museum en de activiteiten. Kijk rustig rond, hopelijk kunnen we u verleiden om een kijkje te komen nemen. Als er vragen of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Openingstijden
  • Het museum Arnemuiden is vanaf 29 april tot en met 1 november geopend op woensdag- en zaterdagmiddag.
  • Opening thematentoonstelling 22 april 10.30 uur.
  • Koningsdag 27 april hele dag open.
Groepen vanaf 10 mensen kunnen altijd een afspraak maken. Meldt u aan via ons groepsformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.